Reset Password

Your search results

Η Κρήτη περιμένει άμεση λύση στα προβλήματά της, τονίζει ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Cactus Hotels

Published on Οκτωβρίου 11, 2017 by admin
cactus-port

Συνέντευξη στην Μαργαρίτα Μανούσου

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν  μπορεί να γίνει το κυρίαρχο στην Ευρώπη

Η τουριστική περίοδος του 2018 προβλέπεται στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2017, επηρεασμένη από το άνοιγμα των αγορών Τουρκίας, Τυνησίας και Αιγύπτου

Η τουριστική περίοδος του 2017 ήταν πολύ καλύτερη από την τουριστική περίοδο του 2016, καθώς οι αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σημείωσαν αύξηση 10%, επισημαίνει ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος των Cactus Hotels από το Ηράκλειο Κρήτης. Ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 4%, χωρίς να είναι τα προσδοκώμενα, συμπληρώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, αποδίδοντας το γεγονός αυτό στα early bookings των γραφείων αλλά και στη διακίνηση τουριστών χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας. Όπως διευκρινίζει, πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια επισκέπτονταν χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία και ξοδεύουν λίγα χρήματα.

 

Εκτίμηση για το 2018

xalkiadakis

Ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Cactus Hotels

Η τουριστική περίοδος του 2018 προβλέπεται στα ίδια επίπεδα με εκείνη του 2017, επηρεασμένη από το άνοιγμα των αγορών της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου, το οποίο σίγουρα θα φέρει μια αρνητική επιρροή, εκτιμά ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης. «Προσωπικά πιστεύω ότι οι προκρατήσεις θα είναι αρκετά μειωμένες αλλά θα εξελιχθούν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2017. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι ξενοδόχοι θα πρέπει να βάλουν “νερό στο κρασί τους” και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο προσωπικό και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε το προσφερόμενο προϊόν να είναι αντάξιο του κόστους “value for money” και ο πελάτης να πληρώνει ό,τι ανταποκρίνεται στο παρεχόμενο προϊόν. Αναμφισβήτητα η Ελλάδα είναι ένας σίγουρος προορισμός όπου τα επόμενα χρόνια, αν δοθεί η ανάλογη προσοχή, θα διαπιστωθεί ότι ο τουρισμός μπορεί να πάει μπροστά!», τονίζει ο ίδιος.

 

Προβλήματα που ζητούν λύση

Αναφερόμενος σε ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την Κρήτη, ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζει ότι αυτά εστιάζονται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στις μαρίνες. Πρόκειται για θέματα που είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια και επιζητούν άμεση λύση, σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες αλλά και οι κάτοικοι της Κρήτης ευελπιστούν από την πλευρά τους ότι θα λυθούν σε βάθος δεκαετίας. Ειδικά για το αεροδρόμιο, σημειώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες και απαιτούμενες παρεμβάσεις και τούτο διότι ο επισκέπτης αλλά και όλοι οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν άσχημες συνθήκες ειδικά τους μήνες αιχμής, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

 

Τέλος διανυκτέρευσης

Όσον αφορά το τέλος διανυκτέρευσης, σίγουρα θα επηρεάσει ξενοδοχεία και πελάτες, εκτιμά ο κ. Χαλκιαδάκης, επισημαίνοντας ότι οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους, σε συνεννόηση με τους tour operators, έχουν προτείνει να καταβάλλεται το τέλος διανυκτέρευσης on the spot, στο ξενοδοχείο. Οι ξενοδόχοι αναμένουν αν θα γίνει η πρότασή τους δεκτή από την κυβέρνηση, αν και εφόσον εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.

 

Εσωτερικός τουρισμός: σχεδόν ανύπαρκτος

«Ο εσωτερικός τουρισμός, δυστυχώς, μετά την οικονομική κρίση είναι σχεδόν ανύπαρκτος και δείχνει να ενισχύεται μόνο την περίοδο των γιορτών και σε μήνες αιχμής». Την άποψη αυτή διατυπώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, ο οποίος και πιστεύει ότι η συγκεκριμένη εικόνα θα συνεχίσει να υπάρχει και η ροή του εσωτερικού τουρισμού θα είναι το ίδιο μειωμένη και το 2018. «Αυτό λυπεί τους ξενοδόχους διότι ο Έλληνας τουρίστας θεωρείται πολύ καλός πελάτης τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τις άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες», τονίζει, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στην προσπάθεια όλων για να υπάρξει μια πολύ καλή και αισιόδοξη συνέχεια στον τουρισμό και με τη βοήθεια της πολιτείας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

Προτεραιότητα στις υποδομές

Επιπλέον εκτιμά ότι η πολιτεία πρέπει πρώτα να επενδύσει στις υποδομές της χώρας ώστε ο επισκέπτες να νιώθει ασφάλεια και άνεση, τονίζοντας ότι η ασφάλεια στη χώρα αφορά την ασφάλεια στο δρόμο και στα αεροδρόμια. «Η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της, ώστε ο κόσμος να νιώθει σιγουριά και με αυτόν τον τρόπο θα φανούν αποτελέσματα και το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα εκτοξευθεί και μπορεί να γίνει το κυρίαρχο τουριστικό προϊόν της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο και της αξίζει αυτή η θέση», συμπληρώνει.

 

Επενδύσεις

Η εταιρεία του κ. Χαλκιαδάκη προγραμματίζει τουριστικές επενδύσεις με γνώμονα ότι τα οικονομικά θα είναι σταθερά και εφόσον η κίνηση πηγαίνει προς το καλύτερο. «Πρέπει πρωτίστως να γίνουν επενδύσεις στις ήδη υπάρχουσες υποδομές και έπειτα σε νέες επεκτάσεις», εκτιμά ο ίδιος.

 

Cactus Hotels

Τα Cactus Hotels βρίσκονται στη βόρεια ακτή της Κρήτης και συγκεκριμένα στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Σταλίδας. Συνδυάζουν τη θέα με το καταγάλανο νερό του Κρητικού πελάγους και τα μαγευτικά βουνά της περιοχής. Η Cactus Hotels είναι το ιδανικό θέρετρο για διακοπές για ζευγάρια, για την οικογένεια ή για φίλους. Η Cactus Hotels προσφέρει μεγάλη ποικιλία τύπων καταλυμάτων και είναι η ιδανική επιλογή ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

  • Με το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο αειφορίας τιμήθηκε για άλλη μια συνεχόμενη διετία το Cactus Royal Spa & Resort. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση καθώς τα αυστηρά κριτήρια που απαιτούνται αφορούν σημαντικούς τομείς λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Η δέσμευση στην αειφορία περιλαμβάνει:

  • Την προστασία του περιβάλλοντος
  • Την προστασία της τοπικής κουλτούρας και κληρονομιάς
  • Τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων
  • Τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων
  • Τον σεβασμό στην τοπική κοινωνία, στους πολίτες της και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση καταδεικνύει το σύνολο των πρακτικών που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν τα Cactus Hotels στο πλαίσιο των πολιτικών που έχει θεσπίσει η επιχείρηση.